Ruhpolding:

Ruhpoldig is situated in a beautiful landscape in the heart of upper Bavaria with approx. 6500 permanent residents. Already from the distance the St. Georg church can be seen with its romanesque Madonna from the 12th century.

No matter if you are looking for an active holiday, piece and quiet or wellness days – Ruhpolding can fulfill everybodies dream from the perfect bavarian holiday.

Summer in Ruhpolding

The summer in Ruhpolding has a lot of potential – you just need to explore it. Mountains, rivers, lakes, forrest and fields is the material holiday dreams in Ruhpolding are made of.

Beautiful hiking tours are leading through the Chiemgau Alps with its blossoming ´Alm`fields. Cyclists and Mountainbikers have endless trails to explore the area around Ruhpolding. The 3 lakes outside of Ruhpolding offer water fun in cristal clear waters and pure relaxation. If that is still not enough, we have a 9-hole golf course in town, tennis courts, horse riding, paragliding and fishing. Who visits us in the summer has countless opportunities to fill their holidays with life and adventure.

Enjoy, relax and be active; spend your holidays according to your wishes.

Beleef de natuur

2

Hier vindt u talrijke meren en rivieren met kristalhelder water, omringd door een prachtig berglandschap. De “Staubfall” is een 200m lange waterval bij Ruhpolding en zeker een bezoek waard. De kinderen mogen de geheimen van de natuur op het bos”belevenis”pad in Inzell ontdekken. Het berg-bos-beleveniscentrum biedt uitgebreide excursies aan op het gebied van de natuur. In aanvulling op de biologische voeding bij ons leren onze gasten op een levendige manier omgaan met de oneindige diversiteit van het bos. Het “Holzknechtmuseum” heeft een uitgebreid pedagogische programma, dat vooral gericht is op kinderen. Een speelhuisje en speelelementen nodigen dan ook uit om heerlijk te ravotten en te bouwen. Het hele gebied is een natuurreservaat en is vrij van commerciële bedrijven.

Almhutten

3

“Das Hamma uns verdient!” oftewel “Dat hebben we verdient!” zeggen ze, als ze stoppen na een stevige wandeling of een uitgebreide fietstocht en aankomen bij een almhut waar ze zich verheugen op een echte Bayerische Brotzeit. De almen behoren tot de Beierse Alpen net als de voorvreugede van onze gasten om te gaan wandelen. Beieren en met name het dal van Ruhpolding bieden buitengewone en prachtige “Almen” aan, die elk van hen met liefde wordt geexploiteerd. De meeste van hen worden beheerd van de lente tot de herfst. De Senner (beheerder die op de alm woont) verwennen hun hongerige gasten met allerlei zelfgemaakte lekkernijen, van de kaas over het zelfgerookte spek tot de echte karnemelk: Zo smaakt beieren!

Naturbadesee

4

Wist u dat de Ruhpoldinger vallei ook wel bekend staat als “Klein Canada”? Daar is alle reden voor. U vindt hier talrijke meren en rivieren met kristalhelder water, omringd door een prachtig berglandschap. De Löden-, Mitter- en Weitsee worden beschouwd als de warmste meren van het beierse merengebied, waarschijnlijk te wijten aan het begunstigde klimaat in Ruhpolding die een uitstekende waterkwaliteit heeft. Actieve vakantiegangers waarderen de meren als een verfrissing na het wandelen of fietsen maar in feite brengen alle gasten graag een paar uurtjes ontspannen op haar oevers door. Heb je ooit het vliegvissen uitgeprobeerd ? Deze rustgevende tak van sport kunt u bij alle weersomstandigheden uitoefenen in Ruhpolding.

Familie en kinderen

5

De uitgebreide recreatiemogelijkheden voor alle seizoenen en de hoge kwaliteitsnorm zijn een garantie voor een geslaagde vakantie in de Beierse Alpen voor de hele familie. In Ruhpolding staat één van de meest populaire attractieparken “Het Freizeitpark” voor gezinnen en alle die jong zijn gebleven. Golf-voetbal is de nieuwste sporttrend in de Beierse Alpen. Duitslands grootste golf-voetbal-veld ligt in Inzell en biedt veel recreatief plezier voor iedereen. Het Ruhpoldinger midgetgolf centrum biedt bezoekers een hele reeks van manieren om een golfspel te spelen: In aanvulling op de klassieke midgetgolf kunnen gasten hun talent bewijzen bij pit-pat, ook wel minigolf-biljart genoemd.Voor kinderen is spelletjes spelen, plezier en entertainment cruciaal voor een leuke vakantie. En waar anders komen alle drie eigenschappen samen? Gewoon in de speeltuin.

Vita Alpina

6

Het zwemparadijs Vita Alpina biedt voor elk wat wils! Of u nu op zoek bent naar ontspanning, iets aan fitness wilt doen of gewoon op zoek bent naar een dag vol plezier en ontspanning met het hele gezin. Relax met een bezoek aan de Dampfgrotte, in de 33 ° C warme Oer-therme of breng in het “Kneippbad” uw bloedsomloop weer op gang. Het Alpen golfslagbad, bubbelbad en de 76-m avontuurlijke glijbaan laat vakantie stemming opkomen. Ook voor de “kleintjes” is een kindvriendelijke water speeltuin gecreeerd. In de sauna wereld van Vita Alpina kan het aangename gecombineerd worden met het nuttige. Ontspan in onze moderne sauna, genieten van onze “Brechelbad”, “Steinbad of het “Heukachelofeneck“ met het dromerige berglandschap in een oogopslag.

Wandelen en Nordic walk

7

Ontspannen wandelaars, actieve wandelaars en ook veeleisende bergbeklimmers vinden in de Beierse Alpen talloze manieren, over berg en dal naar de hemel te streven. Geniet van de weg door bloeiende weilanden, langs in de zon herkauwende luie koeien en geef je over aan het uitzicht van de berg panorama. Wie niet zo goed te voet is laat zich met de Rauschbergbaan of de stoeltjeslift van de Unternbergbaan gemakkelijk naar de top brengen. Boven aangekomen staat u een prachtige ontdekkingstocht te wachten met allerlei interessante feiten over het ontstaan van de Beierse Alpen. De Nordic Walking route in Ruhpolding belooft gezellig wandelaars evenals de ambitieuze stroom wandelaars puur wandelplezier. Hoeveel energie u ook bereid bent om te geven: Deze gezonde full-body training houdt iedereen fit en is leuk om te doen.

Fietsen en mountainbiken

8

Recreatieve fietsers, e-bike-fietsers, gezinnen met kinderen en ambitieuze mountainbikers vinden in en rond Ruhpolding een schijnbaar eindeloze en zeer gevarieerde fietsroutes en -paden. Vakantie in Beieren betekent voor veel van onze gasten altijd een vakantie met de fiets of mountainbike. Nauwelijks een sport is zo veelzijdig, zo dicht bij de natuur en maakt vrijwel alle plezier. De Ruhpoldinger fietstochten laten het hart van elke fietser sneller kloppen. Lichte fietsroutes, gecombineerde fiets- en wandeltochten met meer of minder uitdagende paden of een mooie tocht rondom de Chiemsee.

Paragliding

9

Of het nou de Unternberg of Rauschberg is, bij het paragliden of zweefvliegen is de vrijheid grenzeloos! De Rauschenberg is de thuisbasis van de Kite-flyers. Op naar de top van de Rauschberg waar gestart wordt vanaf een plateau – een spectaculair gezicht voor de toeschouwers. De Unterberg is het kleine broertje van de Rauschberg. Maar ook voor parachute springen in Ruhpolding geldt: een vakantie in Beieren gaat niet voorbij zonder een tandemvlucht van de Unternberg. En de berg heeft veel te bieden: De constante opwaartse stroming uit het dal zorgt voor uren lang zweven langs de helling van ‘s middags vroeg tot zonsondergang. Je hoeft niet gelijk het zelfstandig vliegen te leren om de vrijheid van het Beierse luchtruim te ervaren. Met een tandem vlucht zweeft u ook spectaculair over het dal en wordt gezorgd voor een veilige landing. Wij wensen u een goede vlucht!

Golf

10

Golf; een fascinerende sport! Beweging in de open lucht, op prachtig onderhouden ranges, met veel gezelligheid en goed gezelschap.
De royale 18-holes golfbaan in Ruhpolding, omgeven door een schilderachtig bergpanorama in het hart van de Beierse Alpen, aangelegd met natuurlijke waterhindernissen zorgt voor veel afwisseling. Het complex biedt een fantastische ervaring van de natuur met een prachtig panorama en unieke indrukken. Het biedt iedereen – van beginner tot pro – ideale omstandigheden voor een perfecte golfvakantie in Duitsland. Met zeer royale oefenfaciliteiten, interessante aanbiedingen voor beginners en een uitgebreid programma’s is de golfbaan zeer aantrekkelijk voor diegenen die in golf geïnteresseerd zijn.